home | webwinkel | muziek | CV | Gottschalk Prophecies | persreacties Lunceford | reacties Big Easy | video | contact

boek Big Easy Big Bands | Blog Rhythm Business

Paperboy

reacties Big Easy Big Bands

Het is zonder meer prijzenswaardig dat de schrijver, na zijn biografie van Jimmie Lunceford (…), andermaal een gat in de jazzwetenschap heeft opgevuld. (www.jazzflits.nl )

De inhoud is fascinerend, baanbrekend zelfs. (“Blues Professor” Dr. Guido van Rijn)

Het boek,  Big Easy Big Bands - Dawn and Rise of the Jazz Orchestra zal ongetwijfeld zijn plek veroveren tussen de handboeken in mijn boekenkast, een referentiepunt voor een ieder die meer wil weten over deze periode in de muziekgeschiedenis van New Orleans en het is natuurlijk een beetje chauvinistisch te wijzen op het feit, dat een Nederlander dit beschreven heeft. ( http://keepitswinging.blogspot.nl )

Dit is een fascinerend boek over een onderwerp dat een blinde vlek is in de literatuur der jazzstudies. (Dr. Bruce Boyd Raeburn, curator, Hogan Jazz Archive, Tulane University, New Orleans)

Het boek waar historici, muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden 'de vingers bij af kunnen likken', is uitgegeven onder eigen beheer. (www.draaiomjeoren.nl )

Goed onderbouwd en goeie research! (Adam Olivier, trompettist en leider La Vida Jazz Band en Silver Leaf Brass Band)

Zijn boek Back Beat handelde over de rhythm & blues van rond de Tweede Wereldoorlog (…) in zijn Jimmie Lunceford saga Rhythm Is Our Business stapte hij een eindje verder terug, en deze keer richt hij het vizier op de invloedrijke big bands die altijd in New Orleans hebben bestaan maar die in gezaghebbende jazzboeken schromelijk over het hoofd werden gezien. (Jazz Bulletin)

Een must-have voor elke serieuze liefhebber van dit onbekende onderdeel van de jazzgeschiedenis (www.allaboutjazz.com)

Deze bands, die nooit opnamen hebben achtergelaten, worden eindelijk in de schijnwerper gezet door Eddy Determeyer, die deze untold story eindelijk vertelt (www.jazzforum.be)

Hij was ook zeer te spreken over de gedetailleerdheid van uw research en dat zijn bijdrage dermate exact was gedocumenteerd. (C. Vernon Francis, schoonzoon Arnold DePass, trompettist en lid van het Dooky Chase Orchestra en van Joe Jones and his Re Bop Orchestra)

Auteur en uitgever Eddy Determeyer stelt dat hij zich heeft gericht op de belangrijkste big bands, maar die worden prachtig geportretteerd en waar mogelijk geïllustreerd (Jazzmozaiek)

Determeyers onderzoek, van Congo Square tot de hard bop, laat zien dat er veel meer aan de hand was: picknicks bij Milneburg, stoomboten en minstrelshows, de band van Sam Morgan, de tochtjes op het water – waar Fate Marable de scepter zwaaide (inclusief het verhaal dat drummer Monk Hazel vertelde over dat muzikale gevecht tussen Emmett Hardy en de jonge Louis – toen Louis gezegd moet hebben: ‘You is the king!’) (www.jazzlives.wordpress.com)

Eddy Determeyer heeft zich op interviews verlaten (veel van eigen hand), krantenknipsels en overig historisch bewijsmateriaal om daarmee hoofdstukken te creëren die de geschiedenissen vertellen van de big bands van New Orleans, vanaf de dagen van de blanke Papa Jack Laine en de Afrikaans-Amerikaanse John Robichaux, gedurende de overgang van ragtime naar ‘jass’, tot Wardell Quezergue, waarmee de funk werd binnengeloodst. (Blues & Rhythm)

Dit boek hadden we al jaren nodig. (Jazz Journal)

Een prachtig boek (Doctor Jazz Magazine)

logo RB